Söndag.

Sebastian och Emil ligger och sover just nu och jag har bara suttit här vid datan som en datanörd och väntar på att dom ska vakna, kanske skulle göra någon nytta istället? Idag har vi äntligen burit ner allting som ska vara i källaren ner till källaren så imorgon blir det gå till Dollar och köpa galjar så det blir någon ordning här hemma. Ikväll ska jag fixa det sista med mitt hår, om det inte bli imorgon. Hoppas att det blir bra, men det kan inte bli värre än vad det var förr. Har inte uppdaterat något under helgen då jag har haft fullt upp och lekt med familjen. I fredags kom Sebastians gudfar och hans son och dom har varit här hela helgen också. Igår var vi på leklandet och det var jätte roligt, idag har vi varit ute mest hela dagen. Lägger upp lite bilder ikväll och skriver lite då! :) Imorgon går jag in i vecka 22 också, herregud så tiden går fort. <3

Från Vallentuna till Sandviken.

Att flytta 20 mil ifrån sin hemstad, ifrån sina vänner och sin familj det är jobbigt. Jag har alltid sagt att "åååh jag hatar Vallentuna gör allt för att flytta härifrån" men nu längtar jag efter Vallentuna, visst är det konstigt? Nej det tycker jag inte. Jag saknar mina föräldrar som jag är van vid att träffa hur ofta som helst, mina vänner som alltid har funnits där för mig, dom jag har känt i flera år och har tusentals minnen med och bara den lilla staden. Igår så var lyxfällan vid Vallentuna och sen skulle dom sälja saker i Vallentuna centrum då kände jag att, jo staden är väldigt saknad. Den är liten och man vet vilka alla är och man har lixom inga "fiender" längre.
Jag flyttade till Sandviken och inte ångrar jag mig så, jag trivs till viss del och har ju gjort min egna lilla familj här, bor ju med världens bästa pojkvän och våran lilla underbarn Sebastian. Jag har börjat hitta ordentligt, nästan till allt. Innan hittade jag ju inte alls speciellt mycket. Känner mig mer och mer säker här i stan med dagarna som går. Det har gjort mig till en säkrare människa att flytta ifrån allt. Blygheten försvinner mer och mer och jag gör det som krävs för att träffa nya människor. Innan hade jag t ex aldrig gått ens till öppna förskolan själv, nu har jag varit där med Sebastian själv massvis med gånger.
Klart det blir en omställning med att flytta ifrån allt men det har även sitt positiva i sig. Man får hålla den kontakten man kan med sina vänner och familj och träffa dom så ofta man kan. Jag har ju mina få äkta vänner i Vallentuna och ni är verkligen saknade ska ni veta.

Bilder kommer ikväll, är ju inte hemma nu så därför kan jag inte lägga in några bilder. :)

Fredag.

Snart är det äntligen helg och jag skulle kunna ställa mig upp och skrika JIPPI. Såhär mycket som jag har varit på Miroi har jag inte varit sen jag började här haha. Det verkligen suger men måste man så måste man och ja, sånt är livet. Idag är en sån här dag som jag är extremt trött och bara skulle kunna ligga och sova heeeela dagen. Efter detta blir det nog hem och vila ett tag sen komma på något gott man kan äta, massa vitlök är jag sugen på. Något förslag man har massa vitlök till?
I helgen blir det nog bara ta det lugnt blir det fint väder någon dag så ska vi ta oss till lekparken så Sebastian får springa av sig lite. Han älskar ju verkligen att gå ute så klart han ska få göra det. Längtar tills klockan blir 4 så jag kan få cykla hem till min älskade familj och få umgås med dom hela hela helgen.

Världens stoltaste & gladaste flickvän är jag.

Min pojkvän han är faktiskt bäst och då menar jag faktiskt bäst!!!!
Det ingen trodde någonsin skulle hända det har faktiskt hänt. Jag är så stolt över honom så det är helt sjukt, varför jag är det behöver inte alla som läser min blogg veta men dom som vet dom vet. Allt han gör för mig och Sebastian, han gör lixom verkligen allt för oss. Han är min man, min kärlek här i livet och den jag alltid vill leva ihop med. Han tror även att bloggen är mitt liv så om jag skriver här borde han förstå att jag verkligen menar allt med honom och att jag verkligen är stolt över honom. Nu ska jag säga godnatt till Sebastian och pussa och kramas lite på Emil innan han ska sitta vid datan. Vi hörs imorgon! :)

Svar ifrån frågestunden.

Fick några frågor jag tänkte svara på och eftersom jag inte fått några fler nu så tänkte jag svara på alla.

1. Hur känns det att snart vara 2 barnsmamma?
2. hur ser dina framtidsplaner ut?
3. vad har ni för namnförslag?
4. gick du över tiden i första graviditeten eller föddes han för tidigt?
5. Vad tycker Sebastian om att bli storebror?
6. Vad vill han helst ha lillebror eller lillasyster?
7. Hur länge planerar du att vara mammaledig?
8. Vad händer efter mammaledigheten? ( har du jobb eller ska du plugga eller söka jobb osv)?


1. Det känns jätte bra och jätte kul, är även lite nervös för hur Sebastian kommer reagera och allt annat kring bebisen. Första tjejen så ska bli riktigt spännande.
2. Jag vill hemskt gärna ha en stor familj, 5 barn ungefär. Bosätta mig ute på landet så barnen kan springa fritt utan att det ska köra en massa bilar överallt, ha ett bra jobb och självklart att kärleken mellan mig och Emil ska hålla vid liv.
3. Oj namnförslag jätte svårt. Vi hade jätte många då jag väntade Sebastian men nu minns jag dom ej haha. Jag tycker Nellie är super fint men det tycker inte Emil, han tycker Maja. Så vi får helt enkelt se, kanske en Nelly då Emil tycker det är finare eller en liten Maja eller något helt annat, Kom hemskt gärna med tjejnamn förslag! :)
4. Jag gick över tiden med Sebastian med 2 veckor och blev igångsatt för han trivdes så bra i magen.
5 & 6. Sebastian kan ju inte prata ännu också vidare så vet inte alls vad han tycker, förhoppningsvis så kommer han tycka att det ska bli jätte kul.
7. Jag kommer ju amma klart först och så och sen får ja helt se vad som händer. Vill gärna göra något efter så hade inte tänkt att vara mamma så jätte länge.
8. Jag har inget jobb efter mamma ledigheten men hoppas på att hitta någonstans där jag kan plugga och få den utbildningen jag vill ha eftersom jag inte har gått ut gymnasiumet.

varför valde du att flytta hit, och inte emil att flytta till dig? :)

Jag och Emil bodde först tillsammans i Stockholm då jag hade en lägenhet där. Men det vart så mycket bråk så Emil flyttade tillbaka till Sandviken och jag bodde kvar i Stockholm. Jag hyrde lägenheten utav min kusin och eftersom han själv skulle bli pappa så behövde han sälja lägenheten och då valde jag att flytta till Sandviken för att det förhoppningsvis skulle lösa sig mellan mig och Emil och för att Sebastian skulle kunna få träffa både mamma och pappa när han ville. Sen finns det inga lägenheter i Stockholm alls om man inte har fast inkomst och det hade jag ju inte heller.

Skulle du vilja föda hemma?

Nej det skulle jag absolut inte våga göra. Är så mycket räddare inför denna förlossning än vad jag var med Sebastians förlossning så att föda på sjukhus vill jag absolut göra.

vill bara börja med att säga att din blogg är as bra! Läser den varje dag! Och du har typ världens sötaste barn!
Min fråga är om din och emils relation blev sämre eller bättre när ni blev föräldrar?
Tycker de är skitkul att ni ska få ett till barn!
Ha det bra! :)


Tack så jätte jätte jätte mycket, känns kul att höra verkligen! =)
Till och från skulle jag nog behöva säga. I början så vart det jätte mycket bråk eftersom vi fick inte den sömn vi behövde och vi satt verkligen ihop och var med varandra nästan hela tiden. Vi har ju alltid velat gjort så att vi ska bråka mindre och ja inte små tjaffsa för det lilla minsta och det har vi äntligen lyckats med nu. Vi kommer jätte bra överrens och bråkar inte alls lika mycket. Klart man bråkar i ett förhållande det gör ju alla men nu är det mycket mer sällan. Så jag kan svara att våran relation har blivit mycket bättre.

Har denna graviditet gått snabbare hittills än den första? :)

Denna graviditet har gått mycket snabbare. Förra längtade man bara efter att magen skulle komma och man hade inte så mycket att göra på fritiden eftersom alla andra gjorde det där som jag inte kunde göra. Men nu när jag redan har en liten hemma som springer runt och behöver uppmärksamhet hela dagarna det har gjort så denna graviditet har gått mycket snabbare.

Hur var din första förlossning? Är det något du är rädd för den här gången?
Hur känns det att bli två barns mamma?


1. Min första förlossning var bra men den gick så hemskt seg. Från när vi kom in till sjukhuset efter drygt 1 dygn var han ute. Gick över tiden så vart igångsatt.
2. Jag är rädd för allt denna förlossning konstigt nog, att det ska gå lika långsamt, kejsarsnitt, smärtan, ja allt.
3. Det känns helt fantastiskt och det kommer bli underbart.

Jag skulle tycka det var intressant om man fick se hur ni bor. :)

Det ska jag försöka fixa någon dag det lovar jag, ska bara ha orken och tiden :).

Hoppas att svaren duger! :)

Tips.

Vi som använder pampers blöjor här har jag faktiskt ett tips till er.
Vi fick hem en lapp på rabattkuponger på pampers blöjor och där stod det även bli medlem på pampersklubben och få poäng och genom poäng får man saker. Det finns t ex stavmixer, den är vi ute efter, film, vaggvisor, tvättmedel, sandlåde tillbehör osv. Varje blöjpaket har en speciell kod som du ska skriva in och den koden kan du även skriva 3 gånger, inte bara en gång. Så många blöjor det finns i blöjpaketet får man poäng för och dom dubblas också. Det är ju lätt att få poäng osv, tänkte bara ett litet tips till er, för gravissaker är väl ändå bäst? :D
Tryck på bilden för att komma till pampersklubben.


Ny frisyr.

Vi har inte varit hemma så mycket idag och sen är jag heldre med familjen när jag väl är hemma än och sitter vid datan därför det inte blivit någon uppdatering idag. Sebastian ligger nu och sover och Emil gick nyss till affären för att köpa lite blöjor och sånt där. Idag har vi varit till frisören och klippt oss, jag och Sebastian. Vart super nöjd, allt det slitna borta och Sebastian fick en liten slags hockeyfrilla, lockarna skulle han visst ha kvar. :)
Snart ska vi lämna Sebastian till hans gammel mormor så vi kan gå på möte inför renoveringen dom ska göra i vårat hus och lägenhet så får se vad dom har och säga :).
Luggen kortare och klippt lite på sidorna <3.

Tisdag.

Morgonen började lugnt då jag och Sebastian klev upp först. Sebastian satt sig direkt och kollade på tv medans jag fixade och åt frukost innan jag skulle iväg på Miroi. Emil låg och sov men det gjorde ju ingenting eftersom Sebastian var väldigt sammarbetsvillig. Dagen har varit lugn och jag har som sagt bara varit på Miroi hela dagen och Emil och Sebastian har busat och lekt som vanligt. Imorgon ska både jag och Sebastian klippa oss, Emil bokade tid åt oss idag. Äntligen ska jag bli av med mitt slita hår och Sebastian ska få sig en snygg frilla.
Nu ska jag bara vila och ta det lugnt resten av dagen, ta en dusch och sen lägga mig i sängen och bara ligga :). Godnatt.
Mina hjärtan.

Tävling.



"Jag är med på Agnes blogg och tävlar om ett presentkort värt 350:- att handla för hos http://www.prylgrossen.se/ var med och tävla du också på http://aggehh.blogg.se/2012/april/vinn-presentkort-vart-350-.html


Upprörd.

Vissa saker jag läser kan jag faktiskt bli riktigt upprörd över, t ex dom som skriver om unga mammor och själv inte är en.
Jag har pratat med en super trevlig tjej som har frågat lite saker om att vara ung mamma hur man klarar sig på vissa saker osv och jag har självklart svarat till ett trevligt svar precis som man gör som människa. Hon sa även själv att hon vela bli ung mamma men då syftade hon tydligen på 25år vad jag förstod. Gick in på hennes blogg idag och kollade och då hade hon skrivit ett jätte långt inlägg om unga mammor och självklart gick jag dit och läste egenom det hela.
Visst borde det finnas en gräns på att vara ung mamma men det finns det ju inte så jag tycker det är okej att vilken ålder man än är i,alltså man kan ta hand om sig själv och man gör allt för sitt barn, ger den kärlek och allt den behöver så är det absolut inget fel med att vara mamma.
Att gå ut skolan tycker hon t ex att man ska ha gjort och absolut visst är det bra men det är väl inget måste för att vara en bra förälder? Utbildning är ju hur bra som helst att ha men varför stressa så med livet, gör det man vill för utbilda sig det hinner man också med. Jag hade tänkt att börja plugga nu efter att våran dotter har kommit och jag ammat klart osv. Då vet jag vad jag vill bli och då vet jag vilken linje osv jag ska gå för att få just den utbildningen, så tanketid är ju också bra.
Hon tycker även att man ska ha råd att skämma bort sitt barn med att låta dom resa osv, men då ser hon flera år frammåt i tiden eller hur? När min son är 16 år så har jag förhoppningsvis ett jobb eftersom det är 15år kvar dit. Det spelar ingen roll om dom inte får åka på sin första utlandsresa då dom är 1år, jag åkte på min första som jag minns vid 13års ålder och mina föräldrar har alltid haft jobb osv och vi har haft råd, men det är väl roligare och åka då barnen minns också vidare? Min son har mer nya kläder än vad jag någonsin själv har ägt. Man är inte rik som mamma och pappa utan jobb men man får välja bort lite saker också. Man kan t ex inte gå och shoppa till sig själv hur som helst klart ens barn ska ha nya kläder, skor, leksaker och allt det där och våran son han har nästan för mycket saker av allting. När det har gällt våran son så har vi aldrig tänkt detta har vi inte råd med om det inte gäller tex en sprillans ny barnvagn, denna tjej som har skrivit inlägget tror att man har inte råd att ge sitt barn någonting men vi har ändå mer pengar än vad hon tror.
Det jag vill säga med detta inlägg är att unga mammor vi är unga mammor och vi är inte rika precis som ni äldre, ni är inte heller rika. Vi har råd med allt som våra barn behöver, dom får all kärlek dom behöver och vi har råd att betala dagis t ex. Så öppna gärna era munnar om ni är unga mammor men är ni inte mammor så behöver ni inte ens säga något, eftersom ni faktiskt inte vet någonting.

Ni har väl inte glömt bort min frågestund som jag tänkte avsluta imorgon eller så, fråga på nu! Klicka här för att komma till frågestunden.

Baka baka, liten kaka.

Nu när jag är gravid så är jag ju verkligen sugen på allt sånt här som är super gott. Häromdagen vart jag sugen på äppelpaj så gjorde det själv för första gången, eller ja smulpaj med äpple och det vart ju jätte gott. Jag som ändå tycker att det är ganska kul att baka gör det aldrig, men tror att det mest är orken som inte är där. Men ska börja att baka nu istället för och gå och köpa en godispåse var och varannan dag, det har man ju inte råd med. I helgen ska jag försöka få älsklingen att hjälpa mig och baka chokladrutor eller vad det nu heter,mumma!


Vecka 21 (graviditetsvecka 22) & magbild.

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt ochväger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

  • Jag är i vecka 22
  • Jag har gått 21 fulla veckor
  • Jag är i 5 kalendermånaden
  • Jag har 132 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum



Barnvagn, någon som har någon erfarenhet av denna vagn?

Bozz allround syskonvagn.
Det jag älskar med vagnen är att man kan vända den åt båda hållen.
Är väldigt tacksam för lite hjälp med syskonvagnar vilken som är bra och ej, har tittat på denna och tycker den är snygg osv.. Själv har jag ingen som helst erfarenhet av syskonvagnar.

Ett liv utan tankar.

Just nu känner jag att ett liv utan tankar skulle passa mig perfekt. Visst har jag det nästan för bra liv just nu men det är ändå tankar som finns i mitt huvud hela tiden.

Det är mycket som har hänt mig dom senaste 2 åren och det har satt sina spår. Ingen vet nog mina tankar och hur dom finns där och "plågar" mig och det kommer i perioder. Vissa veckor tänker jag inte alls medans andra är värre och dom finns där hela tiden. Det är gammalt skit som vägrar att försvinna, har någon lika dant? Hur gör ni för att hantera det?
Det finns en rädsla som jag har tror att det kan vara därför jag har alla dessa drömmar. Har inte tänkt så mycket men blev värre när jag vart gravid och det är väl alla hormoner och allt hoppas jag.

Som tur är så har jag bebis och Sebastian att tänka på ganska mycket just nu, hur livet som tvåbarnsmamma osv kommer att bli så då försvinner dom där andra tankarna, vilken barnvagn man ska ha och ja allt som behövs nu när det ska komma en till i våran familj.
Kände bara för att skriva av mig lite. Jag har ett super bra liv och jag mår inte alls dåligt så uppfatta nu inte detta inlägg fel. :)
Glöm inte frågestunden i förra inlägget!

Frågestund.

Jag tänkte testa me en frågestund och se ifall man får några frågor och får jag några så svarar jag självklart. Fråga vad ni vill nu medans ni har chansen, svarar på allt.


Helgen.

Nu har jag inte uppdaterat under hela helgen för att jag helt enkelt inte kännt för det. Vi har inte gjort så mycket i helgen från fredagseftermiddag snöade det som bara den och när jag vaknade på lördagsmorgonen snöade det fortf... Tur att det inte satt kvar och idag har det regnat istället, inte alls kul väder. Emils lillebror Marcus har varit här och dom har spelat lite dator osv och gårdagen behöver vi inte alls prata om. Har helt enkelt varit en lugn helg och inte haft något att skriva om. Nu väntar jag på att Emil ska komma hem med äpplen och vetemjöl så jag kan göra smulpaj, mums!
Har ni tankar som vägrar att försvinna?

20 April = 4 månader.

Idag är det den 20 april och det betyder alltså att jag har varit rökfri i hela 4 månader. Det känns helt underbart att vara utan det där beroendet, slösa massa onödiga pengar varenda dag och slippa lukta sådär hemskt illa. Att jag var så dum som började igen efter graviditeten med Sebastian, men man gör ju sina misstag och förhoppningsvis så var det sista ciggen jag tog den 19:onde. Alla ni som röker, sluta om ni vill. Det är inte alls så svårt som man tror, bara man vill! :)

Drömmar.

Nu när jag blivit gravid så drömmer jag så konstiga drömmar som är så verkliga. Drömmer för det mesta om att Emil är otrogen hela tiden, att han har massa tjejer på sidan om, men det konstiga är att jag alltid alltid kommer på han också. Vaknar upp och tror vissa gånger att vi har bråkat och han har sagt i drömmen att han inte älskar mig och massa sånt där och det känns så verkligt så jag måste väcka han och fråga vill inte du ha mig, älskar du inte mig. Drömde även en natt att det var någon som sköt emot mig Emil och Sebastian och jag bar upp Sebastian och sprang för mitt liv och vaknade upp och kunde iallafall pusta ut, tack för det.
Vad betyder alla dessa konstiga drömmar, var ni lika dana som gravid?

En ovanligt bra torsdagkväll.

Idag när jag var på Miroi fick jag ett sms ifrån Emil där det stog, " Mormor vill ha Sebastian här inatt om det är okej " och självklart är det okej, att både jag och Emil får ensam tid och Emils mormor får sig sällskap. :) Efter Miroi så möttes jag och Emil upp på Ica och köpte oss riktig god mat för vi lyxade till det ikväll. Fick bli potatisgratäng, bea, marinerat kött och coca cola. En god mat, en underbar pojkvän och massa mys för oss ikväll.
Självklart blir det tomt när Sebastian inte är här, men nu hade han ändå legat och sovit hehe. Nu ska jag bara mysa ner mig bredvid min kärlek.

Föresten vad skulle ni alla tycka om en frågestund kommer man få några frågor? =)

En fin vän.

Jag har en tjejkompis som jag är så hemskt stolt över, Victoria. Från två unga busfrön till två unga mammor.
Jag minns dagen då vi första gången umgicks på riktigt. Det måste väl ha varit år 2008 i mars skulle jag kunna tro, tror Victoria tillochmed kommer ihåg datumet. Vi började snacka lite på playahead, haha. Hon ville att jag skulle följa med henne och träffa en viss person eftersom hon inte riktigt kände sig hemma i Vallentuna och självklart tyckte jag att jag kunde göra det. Jag mötte upp henne och vi gick och mötte den där personen. Vi gick sen tillsammans till centrum och jag och Victoria vi var ju väldigt hungriga så vi köpte cola och kycklingklubbor inne på ica och när vi kommer ut skulle Victoria öppna colan och den sprutar ner hela henne, haha. Tror det är det jag minns som mest, minns det som det vore igår som det hände. Har ni också en jätte bra kompis som ni minns första gången ni umgicks med?
Vi umgicks allt mer och mer eller ja helt enkelt varje jävla dag, inte en dag utan varandra, vi gjorde allting tillsammans. Vi var två tjejer som struntade i allt, sommaren -08. Drack alkohol var och varannan dag, vart tagen av polisen någon gång, vi bråkade och lekte "tuffingar". Är absolut inget jag ångrar nu, man måste väl uppleva allt som ung eller vad tycker ni? Däremot skulle jag aldrig kunna bete mig så som jag gjorde då, som nu.
Allting förändrades ju självklart men vi har ju alla minnen tillsammans. Att ha en vän man har upplevt allting med och sen på bara några år förändrades vi som bara den. För 1år och 3 månader sedan drygt vart jag mamma och den 7 mars i år vart hon mamma. Jag lovar er att ingen verkligen ingen trodde detta om oss, alla vart hemskt överraskade och undrade om varken jag eller Victoria kunde klara av detta, att bli förälder alltså. Men det går hur galant som helst och vi är världens bästa föräldrar till våra vackra barn.
Jag är så jävla stolt över Victoria att hon tog valet att behålla sin lilla dotter som har fått kommit till världen, att hon klarar det så bra gör super glad och stolt.
Att få säga att vi två är föräldrar, det är nog det som gör mig stoltast.



Irriterande.

Nu sitter jag på Miroi och har varit här hela dagen och snart är iallafall denna dag slut här. Imorgon får vi förhoppningsvis halvdag eller något liknande eftersom vi egentligen skulle till gävle på någon föreläsning men ingen var intresserad. Riktigt skönt att få sluta tidigare på en fredag och man kan få komma hem och ha fredagsmys med sin familj. Annars har det inte hänt så mycket mer än att det är en sak som stör mig väldigt mycket.

Emil jobbar till och från i Stockholm han jobbade förra torsdagen till fredagen och då gjorde det mig inget eftersom jag ändå inte gick på miroi och Sebastian gick inte på dagis så vi kunde vara hemma utan några som helst problem och sen sa dom till Emil förra fredagen att dom skulle höra av sig på lördagen hur det vart. Emil skrev flera sms men ingen som svarade och igår kväll vid 9 tiden hör dom av sig och säger du kan jobba torsdag till fredag "bertil" hämtar dig imorgon biti, alltså hur tänker dom? jag som började på miroi idag och går hel dagar alltså 08.30-16.00  och Sebastian som går på dagis tisdag-torsdag 08.30-13.30 det går ju inte alls ihop. Man kan ju inte bara komma till dagis samma dag och säga idag måste jag lämna Sebastian tidigare hämta han senare, lika dant imorgon. Så Emil lärde tacka nej till att jobba och det känns så hemskt onödigt att göra det för då undrar ju dom säkert om det verkligen är det han vill. Själv vet jag att han verkligen ville åka iväg och jobba men eftersom jag inte kunde lösa min situation och har varit borta ganska mycket så gick det ju verkligen inte. Har ni haft samma problem någongång? Tycker det är hemsk dålig stil att höra av sig inte ens 12 timmar innan han ska åka iväg. Vi är en familj och man måste ju kunna planera lite innan allt händer. Hoppas dom iallafall fortsätter att erbjuda han jobb men att dom kan höra av sig någon dag innan så vi som familj kan planera.

Min lycka.

Min lycka, det som gör mina dagar, ja allt sånt där ni vet, det är min familj.
Vad vore jag utan min familj? Utan Emil och Sebastian? Utan lillfisen i magen?
Mitt liv är inte längre som ett vanligt tonårsliv, fester och sånt där, det är inte min grej längre men jag har någonting så hemskt mycket bättre än det, världens vackraste familj. Att se Emil och Sebastian busa med varandra, att se dom skratta och ha kul gör mig alldeles varm i hela kroppen. Dom är så vackra och hur kunde just jag ha denna tur att få ha just dom för mig själv. En liten prinsessa i magen som snart kommer att säga hej till världen som sparkar och bökar varje dag i magen. Att få se Sebastian bli så stor och snart ska han också få bli storebror, ni hör ju bara hur stort det låter. JAG ÄR STOREBROR! Att jag och Emil ska bli tvåbarnföräldrar och förhoppningsvis får vi 3 barn till om några år.
Jag vill aldrig gå ifrån min familj och jag hoppas att det alltid kommer att vara såhär bra. Mitt hjärta ägs av 3 helt fantastiskt underbara människor som gjort mitt liv perfekt <3.

Barnmorskan.

Kom nyss hem ifrån att ha varit hos barnmorskan. Egentligen är jag lite tidig i veckor eftersom hon räknade fel och gav mig denna tid som egentligen skulle vart om en månad men mig gjorde det absolut ingenting. Fick kolla blodsockret och blodtryck och det såg jätte bra ut.
Vikt: 52.8, vikten innan jag vart gravid ca 45kg så har äntligen gått upp några kilon.
Magmåttet: 20cm, mätte vi mest på skoj, ska egentligen inte mätas förens om 4veckor.
Bebisens hjärtslag: 152 slag.
Lillan sparkade och bökade som bara den i magen när vi skulle lyssna på hjärtljuden. Fick en ny tid som blir den 22Maj 15.30.
Emil ville hemskt gärna följa med till barnmorskan men vi hade ingen som hämtade Sebastian på dagis så då tänkte jag på det denna gång, så nästa gång kan han följa med! :)

Onsdag.

Kom nyss hem efter att ha lämnat Sebastian på dagis. Vi körde lite fusk idag och tog bussen och hade tur som slapp och betala någon av gångerna. Idag klockan 1 ska jag till barnmorskan också, ska bli spännande. Hoppas man får lyssna på bebis hjärtslag och sådär också, mysigt.

Babbelbabbel.

Fyfan vad jag älskar att vara gravid man kan ju bara äta och äta och går man upp i vikt så gör ju inte det något för då skyller man ju bara på graviditeten. Jag är ju en riktig gottegris och har tre olika godispåsar med helt olika godissorter och sen har jag även lite små påsar med godis, jag älskar godis. Men.... Jag äter alltid för mycket så jag mår illa istället, får försöka äta med måtta hur nu det ska gå. Hihi, sitter förövrigt med en godispåse nu och mumsar :$ Som min pojkvän nyss stal.. Sympatigravid älskar han att vara. :)
Nu ska jag snart ta en dusch och sen ska jag bara mysa ner mig i sängen och bara ligga för först ska jag kolla på top model och sen ska jag kolla på big brother och sen blir det sova. Lite bilder ifrån denna dag.
Vårat lilla bustroll stjäl chips och säger mmmmm.

Följ mig här.

Fler än vad jag trodde följde visst mig via bloglovin, vill ni också göra det så kan ni göra det här. Bara klicka på ikonen så kommer ni rätt! :)

bloglovin


Tisdag.

Har känt som att denna dag varit lång fast än den inte har det. Idag gick hela familjen till Sebastians dagis och sen lämnade vi av han där, var ett tag sen han var där nu så han vart ju ledsen när vi gick, men det går ju över så snabbt så det är ju inget. Vi gick till arbetsförmelingen och pratade och sen lämnade jag in lapp om deklarationen och kommer inte få den förens augusti, september, konstigt men så är det.
Vi fick lunch hemma hos Emils mormor och vi tog en vila och nu är Emil och hämtar Sebastian igen. Tänkte faktiskt lägga mig en stund till är super trött, så skriver jag senare. :)

Positivt och negativt.

De finns både positiva och negativa saker med att vara gravid. Jag tänkte skriva 4 positiva och 4 negativa, så får vi se ifall vi tycker samma! =)
Positiva.
Känna bebisen sparka,
Man kan äta en massa,
All längtan,
Man får ingen mens.

Negativa.
Man kan inte använda sina jeans,
Viktuppgången,
Man är trött hela tiden,
Halsbrännan.
Kollade min förra blogg då jag var gravid med Sebastian och då hade jag skrivit detta och ja det stämmer ju med denna graviditet också! :D

Vecka 20 (graviditetsvecka 21) & magbild.

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan dusvettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen.Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

  • Jag är i vecka 21
  • Jag har gått 20 fulla veckor (20+0)
  • Jag är i 5 kalendermånaden
  • Jag har 139 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum


Alla föräldrar.

Jag tycker att alla föräldrar är super bra, vi har ett heltidsjobb i 18år och ännu mer.

Ensamstående föräldrar, ni är ju bara allt för grymma. Kliva upp varje dag varje morgon, städa, diska, tvätta fixa allt med hemmet och ändå försöka få en stund för sig själv. Jag förstår att det kan verkligen vara super jobbigt.
Jag som själv har ett barn och är gravid och bor tillsammans med min sambo kan vissa dagar tycka att det är jätte jobbigt. Man har sina dagar, vissa dagar är man tröttare, man vaknar på fel sida ibland osv. För mig har allting blivit jobbigare då jag vart gravid, i början hade jag väldigt lågt järnvärde vilket gjorde att jag inte orkade någonting. Kunde inte vara vaken en hel dag behövde gå och vila och sådär och då hade jag ju världens bästa kille som hjälpte mig och lät mig vila. Men nu har jag fått mina järntabletter och sådär så nu har det äntligen vänt och jag har mycket mer ork. Men utan min sambo dom dagarna vet jag inte vad jag hade gjort.
Som ung förälder kan man få väldigt många elaka kommentarer och många missbedömmer en just för att man är ung. Att bara stå emot alla elaka kommentarer och folk som egentligen inte vet någonting bara snackar en massa onödig skit som dom tror stämmer. Folk som kollar och ger en blickar och man bara ser hur dom står och pratar om en.
Vi alla föräldrar är starka på ett eller annat sätt och låt aldrig aldrig aldrig någon klanka ner på er. Ta vara på det ni har, era äkta vänner, familj osv för med dom klarar ni allt! :)

brumbrum

Haha, vilken ful rubrik men det låter brumbrum utanför oss hela dagarna nu. Dom ska ju snart rusta om hos oss, vi ska få nytt badrum och dom ska göra det finare på utsidan och lite sådär så nu håller dom på och fixar inför det. Dom står och borrar och har sig och traktorer och lastbilar som kör så till sånt ljud vaknar vi till varje morgon. Dom ska även göra barnvagnsrum på gräsplätten utanför oss och det är ju super bra eftersom att jag inte kan få ner barnvagnen i källaren och det kommer ju bli ännu mer jobbigt när vi fått oss två stycken att bära upp för en massa trappor.
Igår tog vi det bara lugnt. Emil var iväg och fiskade med en kompis så jag och Sebastian passade på att ha lite gofika, bullar och kakor och så bara myste vi en massor. Det var helt enkelt bara en slappdag igår.
Idag ska jag ta mig ner till stan och gå till arbetsförmedlingen eftersom jag är så jääääääääääääääävla trött på Miroi. Jag orkar inte sitta och lyssna varenda dag på någon som står och pratar, jag somnar. Så hoppas hoppas det finns något annat jag kan göra, eftersom jag är ännu mera trött nu när jag har blivit gravid men det återstår och ser. Sen ska jag också gå till skatteverket och fråga vart min blankett om deklaration är någonstans... Nu ska jag äta lite lasange till frukost, vilken lyx! :D

Finns människor till allt.

I förrgår natt så vart Emils cross stulen som stog utanför oss. Det var ju trottsallt fredag till lördag så det är väl inte så konstigt, helg och fulla människor men konstigt att vi inte märkte något eftersom man hör skit bra in. Den var låst och hade punka på bakdäcket men ändå så hade någon orkat dra den till en skog och lagt den där och tagit bort det som Emil hade låst med och låst ditt med sitt egna lås. Men sen skrev någon till Emil på hans facebook att det låg en anons ute på blocket och visst gjorde det de. En cross upphittad och Emil ringde han och det var hans, tur att det finns ärliga människor i detta samhälle också!:)

Ett års förlovning.

För 1år sen idag stog jag och Emil och bestämde ringar och vilka vi skulle sätta på våra fingrar. Vi hade fått in lite extra pengar och vi älskade ju varandra så det var väl ändå på tiden att förlova oss tyckte vi. Så den 15/4-11 förlovade vi oss och efter ett par månader så bröt vi upp allting så det är egentligen en bruten förlovning, men vi hade kunnat varit förlovade i 1år idag. Tur var så hittade vi tillbaka till varandra igen och väntar våran andra lilla bebis nu och hoppas vi håller ihop föralltid.

En vanlig dag.

Dagen har varit precis som den brukar när hela familjen är samlad, vi har bara tagit det lugnt och lekt lite. Tvättat har vi gjort så nu är äntligen allting rent eftersom vi hade en jävla tvätthög, för hög... Sebastian slängde ner min nytvättade bh i toan, är absolut inte förvånad, busfrö till barn. Sebastian har gått och lagt sig och jag och Emil ska väl bara mysa ner oss framför tven idag och ta det lugnt och så kanske han åker iväg och jobbar imorgon också, inget bestämmt än så det återstår och ser. :)

Mitt självförtroende.

Mitt självförtroende är absolut inte som det var för några år sen. För några år sen så trivdes jag med min kropp, min mage såg bra ut, jag hade tuttar, ja inte speciellt stora men hade några då iallafall och jag hade rumpa, en liten iallafall. Nu är min kropp som den är och självklart så ska jag inte klaga över hur den ser ut eftersom jag fått ett barn och väntar det andra så jag kan inte begära att min kropp ska bli fin igen, men det finns även en utsida som alla ser, ansiktet...
Jag trivs absolut inte med hur jag ser ut i mitt ansikte längre, för några år sedan då var jag snygg och nu är jag ful. Är det bara för att man har blivit mamma känner ni andra mammor också så? Mina ögonfransar är inte lika snygga som dom var då, jag har fått en massvis med finnar som just nu för tillfället har försvunnit och mitt hår behöver vi inte ens tala om, det ser förskräckligt ut. Jag saknar mitt läpp piercing något enormt och funderar på om man kanske ska ta tillbaka den.
När man får pengar igen ska jag göra lite få saker och försöka och få upp mitt självförtronde en liten bit iallafall och det är först att gå till frisören och klippa mig ganska kort, färga håret brunt igen och bli av med det där jävla röda och sen sätta i blonda slingor, försöka få egenom min piercing igen, köpa mig en ny mascara blir en dyr denna gång så kanske man får tillbaka sina ögonfransar, fixa ögonbrynen (inget måste nästa månad) och sen köpa BRA finnmedel om finnarna kommit tillbaka.
Jag för några år sedan. Lite fjortis absolut men kolla bara ögonfransarna och håret t ex.
& en ny bild.

Lördag.

Sitter och väntar på att Sebastian ska vakna och han ska kunna äta lite lunch så vi sen ska kunna ta oss en prommenad ner till stan. Ser att i Sthlm har det snöat, hoppas verkligen inte det kommer hit men så som det ser ut nu på smhi så ska det inte komma ngn snö varken idag eller imorgon. Idag nu på morgonen hade vi tänkt och tvätta men såklart så fanns det ingen tid. Är nästan inga som bokar tvättid men varje gång vi tänker tvätta så är det någon som tvättar, så jävla typiskt. Tänkte bjuda på lite bilder! :)

Fredag den 13:onde.

Otursdagen är här igen och min fråga är till er har det någonsin hänt er något på fredag den 13:onde?
Själv tror jag att det aldrig har hänt mig något på denna dag men jag verkligen avskyr sånna här dagar. Jag är en sån här mes som tror på allt som sägs och ja ni vet allt sånt där, så självklart tror jag på att denna dag är en riktig otursdag men får hoppas att den inte ger mig någon otur.
Jag och Sebastian har precis ätit lunch och han åt som vanligt och sa mmm, lilla sötnosen. Vi ska snart gå och handla lite till ikväll, chips, bea å lite smaskens eftersom älsklingen kommer hem idag vid 5 tiden trodde dom. Fläskfilen ligger och tinar och jag ska köra ett race och snabbstäda lite granna, det ser förjävligt ut här hemma. Men Sebastian tycker inte om städat så allting åker ut lika fort, suck. Får gå och städa och plocka ett antal gånger per dag, men det är ju så när man har små busfrön till barn! :D

Barn är smarta.

Man tror att barn inte förstår speciellt mycket vid 1års ålder men dom förstår verkligen mycket mer än vad man tror. Som nyfödd så förstår dom ju ingenting men på bara 1år så är det faktiskt helt otroligt hur stor skillnad det är.
Sebastian han förstår så hemskt mycket och det har bara kommit nu på sista tiden t ex.
  • Får mamma/pappa en puss, då öppnar han munnen och pussar oss, om han är på pusshumör.
  • Ska vi äta mat eller ska vi göra välling, då går han till köket.
  • Ska vi bada eller gå på toaletten, då går han till toaletten.
  • Kan du hämta bilen då, då går han och hämtar någon bil.
  • Vart är vovven då, då går han och hämtar vovven.
Ni ser bara det där är några småsaker på hur smarta dom är och verkligen förstår vad vi säger, det är verkligen super häftigt tycker jag.
Från att vara en nyfödd liten plutt som faktiskt inte förstod något till en sån stor kille som förstår det mesta man säger och gör, tiden går för fort <3.

Fredag.

Nu har vi varit vakna i drygt en timme och lill hjärtat ligger och dricker välling så passar på och slänger in ett snabbt inlägg. Igår gjorde vi inget speciellt mer än att vi var ute och lekte i lekparken en stund och idag har jag absolut inge aning om vad vi ska göra. Ser inte ut att bli så speciellt bra väder och då har man ju ingen stor lust att gå ut och leka.
Jag sitter och rostar mackor och jag kan verkligen inte göra det. För ngn vecka sen råkade brandalarmet gå och nu har jag redan bränt två mackor, jävla brödrost! Idag kommer älsklingen hem också och hoppas han kommer hem med ett leende på läpparna och säger jag fick jobbet så vi kan åka och hitta på ngt i sommar utan att snåla som bara den! :)

Usch fy blä.

Jag har velat haft katt nu ett bra tag och älsklingen har börjat tänka på att köpa en till mig men jag säger bara såhär nu, jag vill inte ha någon kattjävel.. Idag hände en sån här sak som inte ska hända som gör att man bara vill slänga iväg skorna, katterna använder ju barnens sandlådor till att skita och självklart lyckas jag inte se det så Sebastian kliver med båda skorna i kattskit, usch fy och blä!
Annars om man bortser ifrån det där så har dagen varit super bra fast än Emil inte varit här. Efter att Sebastian hade sovit middag träffade vi Cicci och Elina och gick till lekparken och lekte. Super fint väder och ja riktiga vårkänslor fick man idag. Efter en stund då Sebastian tröttnat ur och bara ställde sig och skrek och allt var fel gick vi hit och lekte en stund innan dom skulle hem.
Resten av dagen har vi bara myst och har nyss kollat på bolibompa.
Min lycka, min skatt <3.

Bilder ifrån Vallentuna.

Jag har varit hemsk dålig på att ladda upp lite bilder och så om dagarna så tänkte att jag gör en liten bildbomb nu på dagarna i Vallentuna. Bilder på Sebastian blir det ju eftersom man själv passar inte lika bra på kort så det får stå över ibland haha och sen det nya Sebastian fick utav sin mormor och morfar när han var där också.
Sebastian har fått en vovve av sin mormor som han brukar sover med där.
Morgon mys med en jätte glad kille <3.
Påväg hem till pappa igen, en trött kille som inte sovit någon middag.
Vad jag gör med armen, fråga mig inte....
Det Sebastian fick utav mormor. Ett par vantar och ett par adidasskor ifrån stadium.
Det Sebastian fick av morfar. En lastbil med spade och lite sådant man kan ha ute, hittade inte alla saker eftersom dom ligger lite överallt, men var en hink och former med också.

Denna graviditet och inför förlossning.

Nu är det ju andra gången jag är gravid i mitt liv och andra barnet som vi ska sätta till världen och jag är så hemskt mycket räddare än vad jag var med Sebastian och jag vet inte varför.
Att vara gravid och känna bebis i magen sparka och böka det är ju inge läskigt det är ju bara världens mysigaste känsla men sen när man kommer till det där resten. Min graviditet har gått super bra hitils dock är jag bara allmänt trött men det är ju normalt eller hur? Jag minns inte hur trött jag var med Sebastian i magen men trött, ja det var jag verkligen och sov bort mesta dels av tiden i slutet det gjorde jag absolut. Att sedan bli tvåbarnsmamma, det är faktiskt lite läskigt. Hur kommer Sebastian reagera, hur kommer den nya sova och ja ni vet alla dom där tankarna. Förhoppningsvis kommer allting gå super bra mellan Sebastian och hans lillasyster men det kommer ju fortfarande bli helt nytt för oss alla.
Inför förlossningen hur jag tänker där, är att jag är super rädd.
Jag vet exakt hur en förlossning går till exakt hur en värk känns och hur det känns att föda ut en hel kropp och jag tror att det är det som skrämmer mig lite. Såhär rädd som jag är inför förlossningen nu tror jag aldrig att jag var med Sebastian men förhoppningsvis så släpper det eftersom det gjorde det i slutet med Sebastian också eftersom jag var så hemskt trött på att vara gravid och ville bara ha min bebis hos mig.
Sebastians förlossning gick så hemskt seg och jag hoppas verkligen att denna gång sätter jag igång mig själv hemma och kan vara hemma en stund innan jag åker in till förlossningen och sen när jag kommer in så är jag iallafall öppen ja 3cm. Dom började prata om kejsarsnitt med Sebastian och det var det som jag absolut inte ville, jag skulle föda normalt ingenting annat och jag började ju självklart att gråta. Tackar allt att världens bästa människa kom in och fixade så allt kom igång och inte stog still.
En förlossning är ju ingenting att vara rädd för, jag har gjort det en gång förut och det kommer att gå super bra denna gång också, nu får jag allt sluta! :)

Nu börjar det riktiga livet.

Sebastian vaknade nu eller ja inte ens nu jag hörde han ligga inne och prata hos sig vid 5 tiden och det har ju inte hänt sen han var en liten bebis, ja sen halvåret iallafall. Men tur att jag också var ganska pigg och inte kunde somna om så då gjorde det ju inte speciellt mycket heller. Våran älskling har börjat jobba idag igen och i STOCKHOLM och det blir ju så hemskt tomt. Hans telefon ringde ett antal gånger vid 5 tiden i morse och han kunde inte somna så det var väl det som väckte både mig och Sebastian. Emil jobbar tills imorgon så han kommer hem imorgon iallafall vilket är super duper skönt så vi slipper sakna ihjäl oss efter honom men sen börjar antagligen det på riktigt och han åker igen på söndag och kommer hem på torsdag, men vi får allt göra dt bästa för att dagarna ska gå fort!!!!!
Nu kommer Sebastian med tv kontrollerna så ska sätta på tven åt han och trötta ut han så han snart vill somna om igen hehe :).

Min pojkvän är bäst.

Visst är våra pojkvänner bättre än vad vi egentligen tror, det är iallafall min. Han gör nästan allt för mig och han är ju faktiskt världens bästa pojkvän. Han sitter och funderar på och köpa en katt till mig och det skulle ju allt vara min dröm.
Men vad han gjorde idag som jag så längtat efter var att han fixade så jag kunde göra våfflor. Han lånade ett våffeljärn eftersom vi inte äger något eget och sen gav han mig pengar så jag kunde gå och handla det som saknades till våfflor fast än han själv inte äter det.
Jag älskar min pojkvän mest och han är pappan till mina barn är absolut ingenting jag ångrar vet ni varför? FÖR HAN ÄR BÄST. <3





Vecka 19 (graviditetsvecka 20) & magbild.

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser.Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

  • Jag är i vecka 20
  • Jag har gått 19 fulla veckor och 2 dagar (19+2)
  • Jag är i 5 kalendermånaden
  • Jag har 144 dagar kvar till beräknad förlossningsdatum


Tisdag.

Sitter bara hemma och tar det lugnt. Idag känner jag mig som en helt ny mamma, utvilad och ja helt underbart.
Igår kom vi hem och var inte hemma förens 5 tiden. När vi kom fram till Gävle var vi där en stund och kollade lite eftersom jag var ute efter en bh eftersom man börjar ju växa överallt nu och mina bhar hemma var ju så hemskt små så fick ju jätte ont. Äntligen en ny bh som passar perfekt.
Vi gick även till Emils mamma en stund och var där ett tag innan vi tog oss hem.
Efter allt bök och kommit hem så kom vi fram till att vi skulle gå på bio och så vart det. Emils mormor kunde ha Sebastian så att vi kunde gå och det vart nya American pie Reunion och den var jätte bra och kul som alla andra, så värd att se.
Idag blir det bara och ta det lugnt och imorgon börjar det verkliga livet igen alltså jag börjar på Miroi igen och jag är så otaggad som det bara går. Ikväll sover vi hos Emils mormor och vi har satsat en liten peng på matchen ikväll, brynäs-skelefteå och att Brynäs ska vinna så vi får ju se.
Igår gick jag in i vecka 19 så blir en magbild och sånt ikväll eller imorgon.

Stress.

Tänk att man alltid lyckas bli stressad fast än man har allt klart och planerat och vet att man kommer att hinna. I onsdags innan vi åkte så skulle vi åka buss in till Gävle så då måste man gå ifrån oss drygt 2 timmar innan tåget går. Jag plockade undan lite, duschade, tvättade och allt var planerat och hunnit bli klart. Lägger mig på soffan och känner åh vad skönt och blundar och SOMNAR! Jag vaknar då Emil säger klockan är halv 2, om en timme går bussen och det dröjer ett tag att gå till bussen från oss också, ungefär en halvtimme och jag hade inte ens hunnit packa eftersom jag somnade en timme på soffan. Tänkte att nu hinner jag ju aldrig verkligen aldrig, hur ska jag få ihop detta. Men jodå det fick jag visste, packade ihop allt lite snabbt och bara satt och undrade vad kommer jag nu att glömma.. Jag och Emil hjälpts åt och jag får springa upp och ner i trapporna och Emil får springa med Sebastian till bussen medans jag får ta cykeln eftersom jag måste ta ut pengar och lite sånt innan.
Men man är väl bäst så vi fick tillochmed sitta och vänta en stund på bussen efter all dess jävla stress och det kändes och det behövdes.
Idag hoppas jag verkligen inte det blir något stress för det orkar jag inte med idag, så trött är jag idag och det är även Sebastian så hoppas han sover på tågresan eftersom han gillar absolut inte att åka det där förbaskade tåget och bara gnäller hela resan. Jag förstår han inte alls är det kul och bara sitta still i en vagn på ett tåg, men nu håller vi tummarna för att han sover :).


Påsken.

Sen i onsdagskväll kom jag och Sebastian hem till min mamma och har varit här hela påsken och vi alla har varit långlediga. I torsdags fick vi äntligen träffa Victoria och hennes lilla prinsessa som är en hel månad gammal och ändå så hemskt liten. Hennes bebis Alicia var lika liten som när Sebastian föddes så hon var ganska liten när hon kom. Det var super mysigt att få uppleva känslan och få mysa lite söt bebis, jag älskade det.
Vi var i Täby c och kollade lite jag skulle kolla efter ett par till skor till Sebastian och Victoria efter en present, vi åt lite lunch där och åkte sen till Vallentuna och träffade Jemma en stund innan vi gick till min pappa. Sebastian fick en lastbil där med lite saker på den som man kan ha ute, super bra.
Fredagen var mamma ledig också så då åkte vi till Väsbycentrum och handlade lite, eller ja hon hndlade lite man är ju fattig som en fattiglapp haha. Sebastian fick ett par skor och en vovve som han kan ha här och sova med.
På fredagskvällen hade hela familjen samlats, mamma, pappa, lillebror, storebror, jag och självklart Sebastian för att äta påskmiddag hemma hos min mamma, gottigotta.
Lördags och söndags har vi bara tagit det lugnt och lekt lite varit i lekpark och lite sånt där och nu är det måndag och snart åker vi hem igen så om man kanske ska börja fixa. 10 i 12 går tåget ifrån Väsby och innan ska vi hinna äta lunch och jag ska hinnna packa ihop allt om jag nu får med mig allt eftersom varje gång vi kommer hit så blir det alltid mer saker med sig hem haha.
Vet att jag har varit jätte dålig på att uppdatera men har gjort annat än och suttit vid datorn hehe, nu blir det ändring på det och jag ska börja blogga igen! .:)

Onsdag.

Idag är en sån här dryg dag. Har kläder i torktummlaren som vägrar att bli klar, jag och Sebastian har nyss ätit lite mat och badat. Då har vi kvar att packa och ta oss till Gävle till tåget och ta oss till Vallentuna. Slutar väl med stress som alla andra gånger när man ska åka iväg.
Sebastian har blivit mycket bättre idag iallafall, inte alls lika snorig och grinig så det kanske går hyffsat på tåget.

13 tanden & nya barnvagnen.

Yes precis som rubriken säger så är den 13 tanden påväg upp hos lillhjärtat. Snoret rinner och vi har en väldigt väldigt gnällig son som absolut måste göra precis som han vill. Det är ju så otroligt synd om dom små och alla reagerar ju på helt olika sätt. Vissa märker ingenting, vissa får hög feber och ja några som våran, bara gnäller och skriker och snoret rinner. Men visst är det ändå helt otroligt? 1år och 2 månader och har redan 13 tänder.
Hur gamla är era barn och hur många tänder har dom?
Denna barnvagn fick han utav hans gudfar Micke och Sebastian är överlycklig. Han verkligen älskar vagnen och det gör nog jag också. Första dagen han fick se vagnen så skulle han sitta i den och han skulle köra den (vi hade den uppe i lägenheten). Jag älskar den för den är så hemskt lätt att köra och hjulen bara följer med så man svänger lätt som en plätt, inte alls lika klumpig som dom andra vagnarna, den blir jätte liten när man fäller ihop den och självklart den är ju röd.

Jag blir arg.

  • Är det normalt beteende hos vissa?
  • Har dom världens kortaste stubin?
  • Eller är det bara jag som blivit lugn?
En del förstår nog vad jag pratar om bara jag säger Big brother. Kollade igår på avsnittet och är det ett normalt beteende eller vad är det?
Jag blev påmind om Marcelo när han vart galen för att Annika för att hon kletade lite tårta i ansiktet/håret och puttade på henne och vägrade prata och slog sönder saker.
Nu verkar det ju kommit in en lika dan brud, Jennifer! Hon puttade Marcel slog på allt hon fick tag på, slängde ut andras kläder, skrek och skulle därifrån. Vad gjorde Marcel?
Vet iallafall att han gjorde så stolen tippade så hon ramlade, visst det var absolut inte okej men hon måste ju överreagera. Dom kanske inte bara tål alkohol när dom håller på sådär?
Är dom sådär aggresiva så är dom ju farliga för allt folk, eller spelar dom bara i tv för att få fler som tycker om dom?
Enligt min åsikt så tycker jag inte att man beter sig sådär och hoppas att Jennifer verkligen får sig ett rejält straff så hon förstår att man inte kan göra sådär. Marcelo fick sitt straff och skötte det så hoppas nu att Jennifer också får det.
Jag vet inte om jag kanske tycker helt fel, så nu frågar jag er, är detta normalt?

Nu är jag i vecka 18 (graviditetsvecka 19) & magbild.

  • Jag är i vecka 19.
  • Jag har gått 18 fulla veckor (18+0)
  • Jag är  i 4 kalendermånaden
  • Jag har 153 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum.

Måndag.

Idag har vi bara tagit det lugnt, vart inge Miroi för mig men imorgon får jag gå dit istället för sen på onsdag har vi eget arbete alltså vi jobbar hemma sen är vi ledig torsdag-måndag och tisdag jobbar vi också hemma, så ett långt påsklov. På torsdag åker vi antagligen till Vallentuna till min familj.
Inatt vaknade Sebastian utav hostan och täppt i näsan så hoppas det inte är någon förskyldning igen som kommer krypandes. Han vaknade en gång och sen sov han resten av natten och idag har han inte hostat eller så så får hoppas på det bästa.
Sebastian har fått sig en ny vagn utav sin gudfar och gud så han älskar den. Vi hade den uppe i lägenheten igår till idag och han ville sitta i den och gå med den hela hela tiden.
Går in i nya vecka idag. Nu är det allt vecka 18 (graviditetsvecka 19) magbild kommer kanske också, får se orken. :)

God mat lagas här hemma.

Nu står maten och gör sig klar för full rulle. Potatisen kokat och grytan sjudar tills den blir klar.
Grytan består av fläskfile med egen marinad, röd chili, morötter, grön paprika, champinjoner och purjolök. Gillar man stark mat så älskar man denna gryta!

Söndag.

Går kvällen den var väl som den var men det är ju inget att gräva ner sig i. Hade ju min söta son liggandes och sov och lilla tjejen i magen var vaken med mig och rörde på sig igår. Men det finns ju allt för snälla människor i världen som gör en glad och positiv till allt, det är ju bra det iallafall!
Idag har man hunnit med mycket. Jag och Sebastian har gått och handlat lite mat eftersom jag satt Emil i jobb sen så han får göra en god middag här hemma. Handlade även glass och lite gotta så jag och Sebastian har ätit den nya goda glassen, vi har också städat halva lägenheten haha, sen gav jag upp. Nu vill jag bara lägga mig och sova och ha min goda middag jag ska få senare, men det lär nog dröja innan den slapphögen tar sig upp ur sängen.

RSS 2.0